Brambory

Výsledky pro: Brambory

3 produkty

Filtry translation missing: cs.collections.filter.close_filters

Filtr

Brambory

Brambory z vlastní zahrady můžete sklízet od června až dlouho do podzimu. Vše, co k tomu potřebujete, je kousek zahrady s půdou bohatou na živiny. Zkuste zasadit několik různých odrůd, abyste mohli porovnat jejich chuť. Nové brambory jsou skutečně delikatesní, obzvláště pak, jsou-li čerstvě sklizené ze zahrady. Prohlédněte si níže nejnovější odrůdy brambor.
Druhy brambor

Existuje mnoho různých druhů brambor, každý druh má své vlastnosti. Můžete si vybrat mezi voskovými, středně drobivými, drobivými a velmi drobivými brambory (při vaření). Voskové brambory jsou obvykle lepší pro výrobu hranolků, na vaření nebo přípravu bramborového salátu (to vše závisí samozřejmě na Vaší chuti). Drobivé brambory jsou vhodné na kaši nebo na pečené brambory.

Příprava brambor

Můžete je vařit, opékat, připravovat z nich kaši, smažit nebo péci v troubě. Brambory nemusíte loupat, pokud je pečete, ale před pečením je důkladně omyjte. Pokud je máte dlouho uskladněné, mohou začít klíčit. Před vařením klíčky odřízněte.

Brambory jsou hlízovitou plodinou

Hlízy brambor rostou pod zemí na rostlině zvané brambor. Brambory jsou plné vitaminu B6 a velkým zdrojem vlákniny. Obsahují sacharidy, draslík, bílkoviny a vitamin C. Sacharidy představují zdroj energie pro naše tělo. Brambory mají vliv na funkci střev. Brambory mají vitaminy a minerály, které chybí v těstovinách a rýži (například).
 
Znáte brambory?
  • Uskladněte ve tmě a chladu - déle vydrží.
  • Počítá se 200 až 250 g/1 osobu.
  • Vařené brambory můžete příští den ohřát ... mňam.

Více tipů na výsadbu a péči o brambory najdete on-line v Zahradních tipech.

Nákupní košík

×

Product title

1 x 29,95 Kč

Mezisoučet

K pokladně